"Zöld" Hírek                

 

 

 

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés.

Melyről bővebben itt tájékozódhat:     link

Óvodánkban fontosnak tartjuk, hogy már gyermekkorban ismerkedjenek meg a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságával. Ezért 2016. november 21 - 24 - ig kiállítást szerveztünk újrahasznosított anyagokból az óvodánk aulájában, melynek témája az adventi várakozás.

 

 

Óvodánkban jelenleg is folyamatos a használt elemgyűjtés. Kérjük a kedves szülőket, nézzenek körül otthonukban, és a használt elemeket hozzák be a bejáratnál kihelyezett gyűjtődobozba.

                                                                                        Köszönjük!

 

 

 

 

 

2016. június 27.

Madárbarát Óvoda címet nyert intézményünk, azzal, hogy a Madárbarát Kert Program résztvevőjeként sikerrel teljesítettük a feltételeket. Mindegyik óvodánkban tágas udvar áll rendelkezésre, lombhullató-és örökzöld fákkal, bokrokkal, füves területekkel, virágágyásokkal, melyek természetes módon vonzzák a madarakat. Ezeknek a kis szárnyas állatoknak a megfigyelése, gondozása, megóvása mindennapi életünk része. Télen madáretetőket helyezünk ki, és abba rendszeresen eleséget teszünk, így a gyerekek megtapasztalhatják, hogy gondoskodásunkat a velünk maradt madarak vidám madárcsicsergéssel hálálják meg.

Akik szívesen tájékozódnának a Madárbarát Kert Program részleteiről, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján találhatnak róla információt.