Híreink

 

 

TÁJÉKOZTATÓ PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁSRÓL

 

Kedves Szülők!  

 

Mint Önök is tudják, a jelen vírus járvány miatt az óvodák számára elrendelték a zárva tartást bizonytalan időre.

A pszichológiai szolgáltatást ettől függetlenül továbbra is igénybe vehetik!

Kérem Önöket, hogy telefonon, vagy emailben keressenek, hogy helyszínt tudjak Önökkel egyeztetni, amennyiben igénylik az ingyenes szolgáltatást! Az egyeztetés minden alkalommal egyénileg történik! Keressenek bizalommal!

Elérhetőségeim:

Bartha Éva

Telefon: 0620/933-4536

Email: barthaeva1224@gmail.com

 

 

 

 

 

Időpont:                      2019. 09. 20.

Helyszín:                     Sárbogárdi Zengő Óvoda Pusztaegresi Telephelye

 

 

Családi nap, Szüreti mulatság

EFOP 3.9.2 számú pályázat

 

 

A Sárbogárdi Zengő Óvoda Pusztaegresi Telephelyén szüreti mulattsággal egybekötött családi napot tartottunk.

Hagyományos szüreti ünnepségünket 2019.09.20-án rendeztük meg a szülők együttműködésével. Az anyukák virágokkal, terményekkel, nemzeti színű szalagokkal szépen feldíszitették az óvoda udvarát, a bejárat elé szalmabábokat helyeztek. Az előzetesen behozott szőlővel megismerkedtünk, apukák segítségével szőlőt daráltunk, préseltünk, mustot készítettünk, kóstoltunk, bepillanthattunk a borkészítés néhány fázisába.

Ezt követően kezdődött a mulatság, mindenki ünnepi ruhát öltött erre az alkalomra, az Áldás együttes táncházat tartott számunkra, ahol kicsi és nagy igazán jól érezhette magát. A megfáradt táncosok a mulatság után friss őszi gyümölcsöket majszoltak, pogácsát, süteményt fogyasztottak.

A családi nap jó alkalmat nyújtott arra, hogy erősödjön az óvoda, gyerekek és a szülők kapcsolata, a programok által oldott légkör alakult ki, mindenki élményekkel telve tért haza.

                                                                                                                          Geigerné Koska Krisztina

óvodapedagógus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEGYVEN ÉVES A PUSZTAEGRESI ÓVODA

 

 Óvodánk idén ünnepelte negyven éves fennállását, ennek alkalmából október 10-től egy egész hetes rendezvénysorozatot szerveztünk.A hét elején a szülők egy mesével kedveskedtek a gyermekeknek, az Aranyszőrű bárány meséjét adták elő. Volt nagy meglepetés, mivel az előadást a kicsik előtt titokban tartottuk. A továbbiakban tökfaragásra invitáltunk mindenkit, az egész óvoda töklámpásokat készített, a szülők gyermekeikkel együtt tevékenykedtek.A szerdai nap délutánján megtelt az óvoda meghívott vendégekkel, örülünk, hogy szinte mindenki eljött, aki részese volt az óvoda életének az elmúlt 40 évben. Nagy- és középső csoportos gyermekeink műsora után Huszárné Kovács Márta intézményvezető köszöntötte meghívott vendégeinket, Dr Sükösd Tamás polgármester úr mondott ünnepi köszöntőt, majd Fischer Istvánné- Gyöngyi óvó néni-ünnepi beszédében emlékezett vissza az óvoda 40 éves történetére. Ezt követően Rausch Györgyné Irma néni- volt óvodavezető- kedves szavakkal köszönte meg, hogy ebben az óvodában dolgozhatott. Az állófogadáson az Eurest Kft. által készített finomságokat kóstolgatva, jó lehetőség adódott a további beszélgetésekre, felidézve a múlt emlékeit.Családi napunkon ugráló vár, és négylovas pónifogat várta óvodásainkat, egész napra biztosítva a jókedvet. Szombaton SZMK bállal zártuk rendezvényünket, Érsek Enikő képviselő asszony megnyitója után hajnalig tartott a mulatság.A programsorozat sikeréhez nagy szükség volt a szülők támogatására, ezúton is szeretnénk megköszönni mindenki önzetlen segítségnyújtását. Köszönjük a gyönyörű mézeskalács szíveket Lórbert Andreának, és Szűcsné Juhász Erikának. Farkasné Bernáth Nikolettának a segítségét a jótékonysági bál megszervezésében. Köszönet támogatóinknak: Dr. Sükösd Tamás, Érsek Enikő, Szilveszterné Nyuli Ilona, Szűcs József, Vagyóczki Gyula, Zsoldos Istvánné, Tenke Józsefné Sbg, Szénási Ferencné „Irka-firka”, Rostás István, Juhász Ferencné Mezőszilas, lévai ferenc Aranyponty Zrt. , Mikó Gyuláné „Aranyorsó”, Puha Ferencné „ munkaruházat”, Győriné Steidl Henrietta, Molnár István, Dávid Krisztina, Rostás Péter „ Amadeus étterem”, Horváth Lajosné „virágbolt”, Jencski József, Zsoldos Lászlóné, Vajer Tamás, Boza Kristóf, Takács Ferenc, Évinger Beáta, Batári Róbert. Köszönet továbbá mindazoknak, akik jelenlétükkel, pártolójegy vásárlásával támogatást nyújtottak.

Az óvoda dolgozói és gyermekei nevében:

 

Geigerné Koska Krisztina, Czeinerné Takács Tünde óvodapedagógusok,

                 és Huszárné Kovács Márta intézményvezető

 

 

 

                                                                                                  TAKARÍTÁSI VILÁGNAPA takarítási világnapot 2016.09.19-én tartottuk a pusztaegresi óvodában. Az előkészületben mikrocsoportos foglalkoztatási formában beszélgettünk arról, hogy miért fontos a tisztaság, mi mit tehetünk annak érdekében, hogy a környezetünk rendezett legyen. A nap folyamán többször rákérdeztem arra, hogy a csoportszobában éppen rend vagy rendetlenség van-e. Megbeszéltük azt is, hogy nem csak a lakás, csoportszoba lehet rendetlen, hanem az udvar, utca, játszótér, stb. ami minket körülvesz.

A tevékenység előkészítésénél az volt a cél, hogy a gyerekek különbséget tudjanak tenni rend és rendetlenség között, azt szerettem volna, ha meglátják, hogy ha nem figyelnek oda, milyen rendetlenséget tudnak csinálni.
A tevékenység során a gyerekekkel elkezdtünk rendet rakni, megnéztük, hogy nem csak a látható helyeken kell takarítani, hiszen a polc közé bizony már bekúszott a por, így egy alaposabb takarításra lesz szükségünk. Minden játékot leporoltunk, törölgettünk a könyveket leszedtük és portalanítottuk. Az ablakpárkányokról, radiátorokról, asztalokról, székekről sem feledkeztünk meg. A padlót felsöpörtük, megnéztük, mennyi piszok gyűlt össze egy nap alatt. A polcokat vizes ruhával letörölgettük, megnéztük, hogy a tiszta víz milyenre színeződött a portól. Időről időre térdig jártunk a játékban, de végül minden szépen a helyére került, és a polcok is ragyogtak a tisztaságtól. A takarítás során a környezetvédelemre is hangsúlyt fektettünk, a mosóvízbe mosószer helyett kevés ecetet és szódabikarbónát tettünk, erősítve ezzel a környezettudatos magatartás kialakítását.

                                                                                                                                                                                Geigerné Koska Krisztina
                                                                                                                                                                                        óvodapedagógus