2019/20-as nevelési év

 

 

Katica csoport kirándulása

Lengyel - Annafürdő

 

                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

2019/20-as nevelési év

 

Farsang

 

     

 

 

 

Karácsony

 

       

 

 

 

 

 

 

Állatok világnapja

 

                                           

 

 

 

 

Őszköszöntő

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018/19-es nevelési év

 

Föld napja

Víz világnapja

 

Húsvét

 

 

Farsang

 

 

Karácsony

 

Mikulás

   

 

Népmese napja

 

 

 

 

Márton nap

     

 

 

 

Állatok világnapja

         

 

Mihály napi ünnepség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madarak és fák napja

 

        

 

Víz világnapja

     

         

     

     

     

 

 

 

Méz, méz, méz

   

        

  

 

 

Komposztálás világnapja

 

       

 

 

Népmese napja

 

        

 

 

Szüret 2017

 

           

         

 

 

 

Madarak és fák napja

           

Anyák napja

     

Majális

     

Föld napja

 

         

Kipp-Kopp Napok megnyitó ünnepség

   

 

Tavaszi hangverseny

     

 

Nyuszi futás

     

 

Víz Világnapja

 

 

 

 

Március 15.

 

   

Farsang

 

             

 

Megjött a Mikulás!

         

     

       

 

Mikulás futás

       

 

 

Kirándulás a Soponyai Erdei Óvodában

 

             

 

 

 

Népmese napja

 

 

Állatok Világnapja

     

 

Szüreti felvonulás 2016

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSALÁDI GYERMEKNAP SÁRSZENTMIKLÓSON AZ ÓVODÁBAN

 

2016. május 27-én, délután nagyon sokan részt vettek óvodánk gyermeknapi rendezvényén. Az óvodás gyermekeken és családjukon kívül, eljöttek a volt óvodások és a leendő kiscsoportosok is a szüleikkel.

Rendezvényünket Huszárné Kovács Márta intézményvezető nyitotta meg. Köszöntőjében felhívta a figyelmet a gyermeknap üzenetére, arra, hogy a gyermekek sajátos világát figyelembe véve mindenkinek tiszteletben kell tartani a gyermekek jogait. A közös játék fontosságát hangsúlyozva ajánlotta, hogy a szülők is aktívan vegyenek részt az ügyességi játékokban. Megköszönte mindenki segítségét, aki támogatta a rendezvény megvalósítását, a felajánlásokat, és a szülői szervezet munkáját.

Ezt követően a „Mese-kuckó” tehetséggondozó csoport előadásával folytatódott a rendezvény. Középső és nagycsoportos gyermekek játszották el Az aranyszőrű bárány című népmese változatát.

Ezt követte a DancingFeetHiphop tánciskola óvodás és iskolás csoportjainak bemutatója, melynek végén jókedvű táncba kezdett a közönség is, beálltak kicsik és nagyok egyaránt.

Az óvó nénik az idei évben is érdekes ügyességi játékokat szerveztek. Mezítlábas park, karikadobáló, elefánttalpas lépegető és „Bomba-jó mulatság” várta a családokat. A szülőkkel együtt játszhattak a gyermekek, és igyekeztek, hogy minél több feladatot elvégezzenek, mert azokért pontokat kaptak, amit édességre cserélhettek be. Pörgő-forgót és a fonalgrafikát készíthetett, aki inkább kézművességet választotta.A játékok közben a tűzoltók várták a gyermekeket, beülhettek a tűzoltó autóba, kipróbálhatták a felszereléseket, és ügyességi játékot játszhattak.A dajka nénik folyamatosan kínálták a zsíros kenyeret, és hozzá a szülők által hozott zöldségféléket. Az óvodások a Hell Energy Magyarország Kft. által felajánlott XIXO gyümölcs italt kaptak.A hosszú várakozási idő sem vette el a kedvét azoknak, akik csillámtetoválást szerettek volna készíttetni. A jó hangulatú délutánt Sebestyén István, bukovinai székely mesemondó előadása zárta. A tábortűz körül ülve kicsik és nagyok élvezettel hallgatták a népművészet mesterének ízes, népies nyelven szóló meséit.

Köszönjük mindazoknak, akik rendezvényünk sikerességéhez hozzájárultak: - Elsősorban a szülők támogatását és segítségét, és Kristóf Sándornak, hogy a hangosítást biztosította. Domján Tibornak a kenyeret, melyet adományozott, a tűzoltóknak a türelmüket és a gyermekszeretetüket, melyet tanúsítottak. Gászler Dórának és a táncosoknak az előadást, Plájer Veronikának,hogy egész délután segített a csillámtetoválásban és Kaszás  Györgynének a pattogatott  kukoricát.

A Sárbogárdi Zengő Óvoda Sárszentmiklósi Tagóvodájának munkaközössége nevében:

Csuti Mária

intézményvezető helyettes

          

                                

                                

                                                                                                                                                                                           

 

Föld napi események a miklósi óvodában

 

Óvodánkban idén kiemelt jelentőségű volt április 22-e hete, nemcsak azért mert környezetvédelmi jelesnap, hanem mert idei nyílt napjaink is ezen ünnep köré szerveződtek. A „föld” szónak a magyar nyelvben sok jelentése ismert: - a Föld, mint bolygó,-a mindennapi nyelvben a talaj szinonímája, - az „anyaföld”, ahová születtünk, ahova visszavágyunk.

Rendkívül színes, mozgalmas napjaink voltak ezen ünnep kapcsán. Csak néhány történést hadd említsek a hét eseményeiből. A szülőkkel közös virágültetés, parkosítás jó előkészülete volt az anyák napi ünneplés méltó megvalósulásának, mert udvarunk és előkertünk szépen virágba borult. A legkisebbek tornáztak az űrben, később a földön sétáltak. Lefestettük a földgömböt a különböző kontinensek és „színes”(sárga, fehér, fekete) nemzetek felvázolásával. Ínycsiklandó zöldség- és gyümölcssalátákat készítettünk a gyerekek örömére. Zöld óvoda lévén szó esett a szelektív hulladékgyűjtésről, ehhez kapcsolódó játékokat szerveztünk, tanultunk „kuka mondókát”, mellyel könnyedén megtanultuk a szelektív kukák színét és a válogatás lényegét. Üveglapon homokrajzok készültek. Egyes csoportokban előkerültek a bábjáték kellékei, a gyerekek beöltözve adták elő A répa című mesét. A nagycsoportosaink terepasztalt készítettek, szabadtéri játékokban vettek részt. Sárbogárd kinagyított térképén mindenki elhelyezhette a saját fényképével ellátott házát. Több csoport is kihasználta a jó időt a szabadban történő mozgásra: ők lovaskocsikáztak, biciklire pattantak. Köszönetet mondunk minden szülőnek és Nagy Dezsőnek a sok szép virágért, Fekete Jánosnak a lovaskocsiért.

Varga-Sepsi Ágnes

Óvodapedagógus

Sárbogárdi Zengő Óvoda

Sárszentmiklósi Tagóvodája


Dégi kirándulás a Víz Világnapján

  
 

 Tavaszi hangverseny

         


Nyuszi futás 2016.


Tavaszi Kippkopp Napok 2016.

 

A Sárszentmiklósi Óvodában március 18-án, pénteken tartottuk a már hagyományos tavaszi rendezvénysorozatunk megnyitóját.

Az óvoda udvarán gyűltek össze a gyermekek és a szülők, ahol az „Eszterlánc” népi játékos csoportunk előadásával nyitottuk meg a húsvéti vásárt. 

Délelőtt már tojást festettek a csoportokban a gyermekek és megrendeztük a Nyuszi-futást. Az óvoda körbefutása után zöldségféléket kínáltunk, melyeket jóízűen fogyasztottak.

Hétfőn a zeneiskolások tavaszi koncertjén voltunk. Köszönjük az iskolásoknak és Jákob Zoltánnak a színvonalas előadást, melyet figyelmesen hallgattak az óvodások. Mindig megörvendeztetnek bennünket egy-egy új zenei élménnyel.

Március 22-én, a Víz napján Dégre kirándult az óvoda minden csoportja. Zöld Óvodához méltóan ünnepeltük ezt a jeles napot, körbesétáltuk a tavat, az újjá épített hidakon átlelve megfigyelhették a gyermekek a vizek és vízpart növény és állatvilágát. A legkisebbeket elkísérték az anyukák apukák, velük együtt hosszú sétát tettek.

A szerdai mese-délelőttön Móra Ferenc Húsvéti tojások című meséjét láthatták a gyermekek az óvó nénik előadásában.  A húsvéti nyuszi érkezését fészkek készítésével vártuk, és nagyon örültek a kis ajándékoknak a gyermekek.

A Tavaszi Kippkopp Napok sikerességét a Szülőknek köszönhetjük, segítségükkel tudtuk szervezni a különböző programokat! Külön köszönjük, hogy az óvó nénik által készített apróságok megvásárlásával óvodánkat támogatták! 

                                                                                                       Csuti Mária

                                                                                              Óvodapedagógus, intézményvezető helyettes

   

Farsang

 


Betlehemi műsor


Mikulás futásKézmosás VilágnapjaKomposztálás Világnapja
Faültetés

 


Szüret

Együtt a környezetünkért és gyermekeinkért!


Április 22-én világszerte megünneplik a Föld napját, emlékeztetve az embereket, hogy csak egyetlen Földünk van, melyre nagyon kell vigyáznunk. Óvodánkban mindent megteszünk azért, hogy gyermekeink természethez való érzelmi kötődését megalapozzuk és környezettudatos magatartásukkal aktív részesei legyenek a környezetvédelemnek. Ezért vállaltuk a Zöld Óvoda programban való részvételt is.

Napok óta készültünk a Föld napjára. Szorgoskodtak gyermekeink: képeket gyűjtöttek, rajzoltak, festettek, sokan az otthoni földgömbjüket is elhozták az óvodába. Sokat beszélgettünk a környezetvédelemről, a szelektív hulladékgyűjtésről.

Április 22-én mindenki zöld pólóba bújt. Előkerültek a kisásók, - lapátok, - locsolókannák. A szülőktől rengeteg virágot kaptunk. Megteltek a kisebb – nagyobb virágládák óvodánk ablakaiban és az udvaron egyaránt. Jó hangulatban telt el a délelőtt. Kellemesen elfáradtunk. Gyermekeink délutáni hazamenetelkor örömmel újságolták és mutatták meg szüleiknek az elültetett növényeket.

Köszönjük gyermekeink szüleinek a sok-sok virágot, az elektronikai berendezések gyűjtését, és Fehérvári Norbertnek a friss folyami homokot az új homokozóinkba.


Hegedűsné Czechmeiszter Tünde
Sárbogárdi Zengő Óvoda Sárszentmiklósi Tagóvodája